VIDEO O creatură neobișnuită a eșuat la țărm, în Texas. Imaginile postate de un cercetător au devenit virale

Data publicării:
anghila
O creatură neobișnuită a eșuat la țărm, în Texas. Imaginile postate de un cercetător au devenit virale. Foto: Facebook/ Mission-Aransas Reserve

Un cercetător marin a descoperit o creatură neobișnuită, eșuată pe țărm, în statul american Texas. Este vorba despre o anghilă americană, care de obicei nu trăiește în apă sărată și care rareori ajunge la dimensiuni de peste 1 metru, relatează CNN.

Jace Tunnel, de la Institutul de Științe Marine de la Universitatea din Texas, cel care a descoperit creatura, spune că este un exemplar de dimensiuni maxime. Anghila are peste 1,2 metri.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a postat un clip cu peștele neobișnuit pe pagina de Facebook a Rezervației Mission-Aransas, iar imaginile au devenit virale.

Este masiv. Trebuie să aibă o lungime de 1,2 metri”, a spus Tunnel despre anghilă.

Interesant este că, de obicei, anghilele sunt mult mai mici. Oamenii le folosesc pentru momeală de pescuit”, a adăugat el.

Anghila descoperită de Tunnel era o femelă care ar fi putut produce până la 4 milioane de icre, a spus el. Dar cea mai mare parte au fost luate de ape, în condițiile în care specia trăiește în principal în râuri și estuare.

Mulți oameni cred că sunt șerpi. Nu, sunt pești, doar că dintr-o specie foarte interesantă”, a explicat cercetătorul.

Cea mai lungă anghilă americană găsită până acum în Texas are 106 centimetri, potrivit Texas Parks & Wildlife. Este singura specie de anghilă de apă dulce din America de Nord, dar înoată oână în ocean pentru a-și depune icrele.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri