VIDEO. Peisaje apocaliptice în urma bombardamentelor de la Borodianka, încă un oraș distrus de război: „Asta numesc ei Pacea rusă”

Data actualizării: Data publicării:
borodianka bombardamente
Peisaje apocaliptice în urma bombardamentelor la Borodianka, încă un oraș distrus de război. Foto: Captură video

Peisaje apocaliptice au rămas în urma bombardamentelor rusești și la Borodianka, oraș din regiunea Kievului. Localnicii povestesc tulburați despre copiii lor care s-au ascuns de invadatori sub pat ori în baie. Sub ruine, ar putea fi sute de morți, spune Poliția, dar numărul lor încă nu se știe exact.

-Nu știu exact ce s-a întâmplat cu blocul acela, dar sunt oameni sub dărâmături. Ce e acolo e o catastrofă.

La aproximativ 60 km nord-vest de Kiev, orașul Borodianka este distrus de bombardamentele rușilor. Oamenii sunt disperați, furioși după ce și-au găsit casele un morman de moloz. De sub ruine se văd trupuri zdrobite.

-Vedeți ce se întâmplă? Și asta numesc ei "Pacea rusă"! 

-Aceasta era camera copiilor. Ei (rușii, n.r.) au răscolit tot ce au putut. Au luat până și telefonul copilului.

-Acum am ajuns aici să vedem ce s-a întâmplat. Ce vedeți aici, asta a mai rămas din viețile noastre. Vă rog, priviți!

-Suntem localnici, suntem pașnici, copiii mergeau la școală... Într-o zi a început războiul. Nu am înțeles nimic. Avioanele bombardau cu putere. Noi nu avem subsol, copiii se ascundeau sub pat sau în baie. Apartamentul mamei mele a fost bombardat. A reușit să fugă și să vină la mine. Soțul este în scaun pe rotile. El nu se putea ascunde, stătea întins în pat. Nu ieșeam nicăieri, nu priveam mai sus de gard, ne era foarte frică. Doar ne rugam la Dumnezeu ca totul să se termine, să nu mai fie avioane. Este groaznic când trec avioane pe deasupra noastră.

Printre blocurile distruse, un preot a ținut o slujbă pentru sufletele celor uciși în bombardamente. Autoritățile din oraș se așteaptă să găsească sute de oameni îngropați sub dărâmături.

-Cadavrele pe care le găsim le ducem la Bila Țerkva (un oraș din apropiere, n.r.), la morgă, să stabilească legiștii cauza morții. Nu pot să văd spun un număr. Nu știm câți oameni erau în blocuri.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri