VIDEO. Primele imagini cu asasinii președintelui din Haiti, Jovenel Moise, în timp ce strigau: „Este o operațiune a DEA!”

Data publicării:
asasini haiti
Primele imagini cu asasinii președintelui din Haiti Foto: Captură video

Au apărut imagini cu asasinii președintelui din Haiti. Cineva care locuiește în apropierea reședinței prezidențiale a filmat un convoi de mașini și oameni înarmați. Aceștia strigau prin megafon că lucrează pentru DEA, agenția americană antidrog, și că sunt în misiune. În paralel, șefia statului din Caraibe a fost preluată de premierul interimar. Acesta a declarat starea de urgență. Iar comunitatea internațională a condamnat cu tărie asasinatul.

„Este o operațiune a DEA! Este o operațiune a DEA!” Asta au strigat asasinii președintelui haitian ca oamenii din cartier să nu se sperie de focurile de armă.

Minciuna a fost credibilă, având în vedere ce probleme sunt în țară cu traficanții de droguri. După ce și-au îndeplinit misiunea, agresorii au plecat în convoi, în liniște, așa cum se vede pe imaginile surprinse de un localnic. Adevărul a ieșit la iveală abia când s-a făcut zi.

Pereții reședinței lui Jovenel Moise, aflată într-un cartier rezidențial din capitala țării, erau găuriți de gloanțe. Iar șeful statului, care era în funcție de 4 ani, era mort. Puterea a fost preluată de premierul interimar, care a declarat stare de urgență.

Claude Joseph - premierul interimar al Haiti: Președintelui Jovenel Moise i se va face dreptate. Îl puteți omorî, puteți să-l omorâți pe președintele Jovenel Moise, dar nu îi puteți omorî ideile. Forțele obscure vor pierde mereu.

Ambasadorul haitian în Statele Unite a cerut ajutor internațional pentru găsirea asasinilor. A respins ipoteza potrivit căreia făptașii chiar erau agenți antidrog americani.

Bocchit Edmond - ambasadorul Haiti în SUA: Cred că acei oameni, care nu au acționat singuri, sunt undeva. De aceea cerem să fie dați în urmărire internațională. Să ne asigurăm că sunt capturați și aduși în fața justiției.

Uciderea președintelui haitian a provocat un val de reacții internaționale la cel mai înalt nivel.

Joe Biden - președintele SUA: Este foarte îngrijorătoare situația din Haiti.

Stephane Dujarric - purtător de cuvânt al ONU: Cei care au făcut această crimă trebuie aduși în fața justiției.

Ivan Duque - președintele Columbiei: Asasinarea președintelui din Haiti a fost crudă, ticăloasă și mișelească. A fost un prieten al țării noastre și un apărător al libertății.

Jovenel Moise mai avea un an din mandatul său de cinci ani, obținut în 2017. Dar opoziția nu îl mai considera legitim. În februarie anul acesta, fusese dejucată o altă tentativă de asasinat asupra sa.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri