VIDEO. Primele imagini cu atacul cu lansatoare de grenade din Transnistria

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Foto: captură video Digi24

Au fost făcute publice primele imagini de la atacul din urmă cu două zile din Tiraspol asupra așa-zisului minister al securității al regiunii separatiste Transnistria, aflată în Republica Moldova.

Trei bărbați înarmați cu lansatoare de grenade sunt filmați cum trag în direcția așa-zisului minister al securității din regiunea separatistă Transnistria. Ca urmare, este degajat fum după atac iar oamenii pleacă într-o mașină.

Dintr-un alt unghi se poate vedea cum clădirea este lovită de trei ori, iar o bucată din clădire este chiar proiectată în afară după explozie.

O serie de explozii au fost raportate luni la așa-zisul Minister al Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. Ferestre şi uşa clădirii au fost aruncate în aer. Oficiali de la ministerul de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade.

La o zi după, marți, așa-zisul Minister de Interne din regiunea separatistă Transnistria a anunțat că două explozii au fost înregistrate în orașul Maiak din regiunea Grigoriopol.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat marți, după o ședință a Consiliului de Securitate, că din informațiile obținute de autoritățile moldovenești, diferite forțe din regiune sunt interesate de destabilizarea situației. „E o situație complexă și tensionată. Noi suntem vigilenți, vom lua toate măsurile necesare pentru evitarea unei escaladări”, a spus aceasta.

De asemenea, aşa-zisul Minister de Interne al Transnistriei, regiune separatistă prorusă a Republicii Moldova, a anunţat că în timpul nopţii de marţi spre miercuri au fost trase focuri de armă dinspre Ucraina asupra satului Cobasna unde se află un mare depozit de armament şi muniţii al armatei ruse.

Autoproclamatul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, susține că cei care au organizat atacurile din ultimele două zile din Transnistria „au scopul de a ne atrage în conflict, însă nu le va reuși”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri