VIDEO. Scările rulante din aur ale Regelui saudit s-au stricat pe aeroportul din Moscova

Data publicării:
regele salman al arabiei saudite

Regele Salman al Arabiei Saudite, aflat într-o vizită istorică în Rusia, unde se va întâlni cu președintele Vladimir Putin, a avut parte de un incident amuzant, pe aeroportul Vnukovo, din Moscova, relatează BBC News,

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Scările rulante din aur pe care monarhul trebuia să coboare din avion s-au oprit brusc și l-au pus pe rege în situația de a lua o decizie „dificilă”: să coboare singur treptele sau să aștepte pentru ca problema să fie remediată.

După 12 secunde în care s-a uitat neputincios în stânga și-n dreapta, regele Arabiei Saudite s-a hotărât să coboare din avion ca orice muritor de rând, treaptă cu treaptă, cu toate că a avut sprijinul armatei de delegați care l-au însoțit.

Arabia Saudită a semnat joi cu Rusia un acord preliminar care deschide calea achiziţionării unor sisteme ruse de apărare antirachetă de tip S-400 şi produceriii lor în regatul saudit, un aliat tradiţional al Statelor Unite, relatează AFP.

Acordul a fost semnat în cadrul unei vizite a regelui Salman la Moscova. Regele a fost primit la Kremlin de către preşedintele rus Vladimir Putin.

Acordul prevede achiziţionarea de către Riad a unor sisteme de tip S-400, dar şi a unor sisteme antitanc de tip Kornet-EM, a unor lansatoare de obuze TOS-1A, lansatoare de grenade de tip AGS-30 şi a unor puşti de asalt Kalaşnikov de tip AK-103, a anunţat Saudi Arabian Military Industries (SAMI) într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri