VIDEO. Socialism și raggaeton. Maduro fredonează „Despacito” în fața unei mulțimi de suporteri

Data actualizării: Data publicării:
1500917141_759677_1500917402_noticia_normal

Liderul socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, şi-a depus marţi oficial candidatura la alegerile prezidenţiale anticipate din 22 aprilie, un scrutin boicotat de opoziţie şi condamnat de comunitatea internaţională.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

După depunerea candidaturii, Maduro a apărut pe o scenă în fața unei mulțimi de susținători îmbrăcați în tricouri roșii și a anunțat înscrierea oficială în cursa prezidențială pe ritmurile hitului Despacito al lui Luis Fonsi și Daddy Yankee, însă cu versurile modificate. 

„Iată planul naţiunii 2025, care constă într-o întărire a căii şi a moştenirii comandantului nostru iubit Hugo Chavez (...) spre prosperitatea economică", a declarat şeful statului venezuelean, marți, înmânând dosarul său de candidat preşedintelui Consiliului Naţional Electoral (CNE), Tibisay Lucena.

Îmbrăcat cu tradiţionala sa cămaşă roşie, Nicolas Maduro a fost cu puţin timp înainte şi la mormântul lui Chavez, care a condus ţara între 1999 şi 2013.

„Îl vom alege din nou, cu buletinul nostru de vot vom rezolva problemele pe care le avem", a declarat, pentru AFP, Hector Cadenas, care îl aştepta pe preşedinte în faţa CNE, transmite Agerpres.

Luând din scurt o opoziţie divizată şi slăbită, preşedintele socialist Nicolas Maduro a devansat, pentru 22 aprilie, data scrutinului prezidenţial, prevăzut iniţial pentru finalul anului.

Ales în 2013, Maduro este foarte impopular în această ţară petrolieră în plină criză economică, afectată de grave lipsuri de medicamente şi alimente, remarcă AFP.

Realegerea sa însă este aproape sigură, potrivit analiştilor, cel mai mare rival al său, coaliţia de opoziţie MUD, decizând să nu participe la scrutinul prezidenţial anticipat pe care îl denunţă ca fiind un „simulacru de alegeri". 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri