VIDEO. „Taurus”, noua rachetă de croazieră pe care Coreea de Sud vrea să o folosească în caz de război cu regimul de la Phenian

Data actualizării: Data publicării:
taurus

„Taurus” este numele unei noi rachete de croazieră pe care Coreea de Sud o va folosi pentru a-și întări capacitatea de apărare în cazul unui război cu regimul lui Kim Jong-un.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Un prim test al rachetei a avut loc miercuri, relatează The Telegraph. „Taurus” a fost lansată de un avion de luptă F-15 și a străbătut o cursă de obstacole la altitudine joasă înainte de a atinge o țintă poziționată pe coasta de vest a țării.

Racheta, produsă de Taurus Systems din Germania, are o rază maximă de acțiune de 500 de kilometri și este echipată cu tehnologie stealth care o face să nu poată fi detectată de radare înainte de a lovi țintele nord-coreene, au explicat surse din Ministerul Apărării de la Seul.

Coreea de Nord a declarat miercuri că își va accelera programele militare interzise, ca răspuns la sancțiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU în urma celui de-al șaselea test nuclear, catalogându-le drept "malefice".

După lansarea a două rachete intercontinentale în iulie, Coreea de Nord a realizat la 3 septembrie cel de-al șaselea său test nuclear, cel mai puternic de până acum. Phenianul susține că a fost o bombă H, suficient de mică pentru a putea fi montată pe o rachetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri