VIDEO. „Titanicul nuclear”, centrala plutitoare rusească care ar putea provoca un „Cernobîl arctic”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Greenpeace.org
Foto: Greenpeace.org

Centrala plutitoare rusească supranumită Titanicul Nuclear a ajuns în Murmansk, orașul portuar de la Marea Barents, stârnind îngrijorare în rândul activiștilor pentru mediu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nava-centrală Akademik Lomonosov a fost proiectată pentru a alimenta cu energie țărmurile greu accesibile ale Rusiei, cum ar fi cele din regiunile subarctice, scrie publicația Newsweek.

Din portul Murmansk, stația nucleară flotantă va străbate peste 3.000 de kilometri cu destinația Pevek, reședința raionului Ciaun, districtul autonom Ciukotka din Siberia orientală.

Ambarcațiunea este deținută și operată de compania nucleară de stat Rosatom.

Deși managerii companiei spun că Akademik Lomonosov reprezintă cea mai bună soluție de a infuza energie în aceste regiuni îndepărtate, activiștii Greenpeace sunt de părere că nava este un „dezastru umblător care așteaptă să se întâmple”.

Organizația a trimis o scrisoare șefului Rosatom, Alexei Likhachev, cerându-i să se asigure că nava funcționează la cele mai înalte standarde de siguranță și să ofere publicității un studiu legat de impactul ecologic al unor asemenea ambarcațiuni-mamut cu putere nucleară, pentru a se evita un posibil „Cernobîl arctic”.

Jan Haverkam, expert în energie nucleară al Greenpeace, spune că „forma plată a carenei și absența unui sistem de auto-propulsie” fac această centrală nucleară plutitoare „deosebit de vulnerabilă în fața tsunamiurilor sau cicloanelor”.

Akademik Lomonosov va începe anul viitor să alimenteze Pevek cu energie electrică și nucleară, înlocuind centrala electrică pe bază de cărbune din oraș.

Potrivit Rosatom, această centrală nucleară poate funcționa timp de cinci ani fără a fi realimentată și are o durată de viață de până la patruzeci de ani.

Deocamdată, este singura navă de acest fel din lume.

China, Algeria, Indonezia, Malaezia sau Argentina sunt doar cinci din cele cincisprezece țări interesate până acum de închirierea acestei ambarcațiuni impresionante.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri