VIDEO Un cuib de „viespi ucigașe”, cele mai mari din lume, a fost distrus în SUA

Data publicării:
cuib de viespi asiatice uriase intr-un copac
Un cuib de viespi asiatice uriașe, cea mai mare specie de viespi din lume, a fost distrus în statul american Washington. Sursa: Captură BBC

Un cuib de viespi asiatice uriașe, cea mai mare specie de viespi din lume, a fost distrus în statul american Washington. Este primul din acest an. Aceste viespi, care au până la 5 centimetri lungime, au fost detectate pentru prima dată în SUA în 2019.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În total, în cuib erau circa 1.500 de viespi în diferite statii de dezvoltare, de la larve la insecte mature. 67 dintre ele au fost prinse cu plasa, iar peste 100 au fost scoase din cuib cu un aspirator special.

Cuibul fuseese construit la baza unui copac uscat.

Viespea asiatică uriașă, supranumită „viespea ucigaşă”, a fost reperată pentru prima dată pe teritoriul american în 2019, în statul Washington.

Această insecte atacă în principal stupii, unde decimează albinele cu care îşi hrănesc larvele, însă muşcătura lor este deosebit de dureroasă pentru oameni.

În cazul în care înţeapă, veninul lor este mai toxic decât cel al albinelor sau al viespilor obișnuite şi este într-o cantitate mai mare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri