VIDEO. Unul dintre ofițerii lui Macron, suprins în timp ce bătea protestatari pe străzile Parisului

Data publicării:
macron

Procuratura franceză a deschis o anchetă preliminară după ce unul dintre ofițerii de securitate ai președintelui Emmanuel Macron a fost filmat în timp ce bătea un tânăr în timpul demonstrațiilor din 1 mai pe străzile Parisului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ofițerul este investigat de procurori nu doar sub acuzația de violență, ci și pentru uzul ilegal al însemnelor poliției, scrie The Guardian.

Înregistrarea video din mai a fost publicată miercuri, 18 iulie, în Le Monde și ar putea avea un efect dăunător imaginii președintelui Franței, deoarece ofițerul Alexandre Benalla a făcut parte din staff-ul de securitate al Palatului Élysée.

Potrivit cotidianului britanic, Benalla – care nu a lucrat niciodată în forțele de poliție, ci doar ca bodyguard – și-ar fi luat liber de Ziua Internațională a Muncii pentru a „observa activitatea poliției” pe străzile capitalei Franței, care sunt luate de obicei cu asalt, de 1 mai, de sindicatele muncitorești.

În clipul video, ofițerul de securitate este surprins într-o piață din Paris, unde tinerii manifestanți de stânga s-au încăierat cu forțele de ordine. Alexandre Benalla poartă pe cap o cască de jandarm. Într-un prim cadru, bărbatul a luat o tânără din mulțime, strângând-o de ceafă. Într-un alt cadru, ofițerul de securitate al lui Macron trage de hainele unui protestatar aflat la pământ și începe să îl lovească cu pumnii.

Le Monde scrie că după incidentul din mai, Benalla a fost suspendat două săptămâni, permițându-i-se apoi să rămână în slujba președintelui, însă cu alte sarcini administrative.

Numai că, subliniază cotidianul francez, ofițerul de securitate a fost suprins din nou de televiziunile franceze printre jandarmii mobilizați pentru sosirea la Paris a naționalei Franței, după victoria de la Campionatul Mondial.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri