VIDEO. Vladimir Putin sare de pe scara avionului ca să ajungă pe covorul roșu întins pentru el pe aeroportul din Minsk

Data actualizării: Data publicării:
Belarus Russia
Vladimir Putin și Alexander Lukashenko. Foto: Profimedia

Vladimir Putin este la Minsk, în prima vizită din ultimii 3 ani la principalul său aliat, Aleksandr Lukașenko. Președintele rus și-a început vizita în Belarus cu stângul. Scara de la avion nu atingea covorul roșu, iar președintele rus a trebuit să facă un salt pentru a nu păși pe lângă.

După ceremonia de la aeroport, cei doi oficiali au urcat împreună în limuzina oficială a lui Putin, adusă special din Rusia, și au plecat spre palatul prezidențial din Minsk.

Această vizită a stârnit temeri la Kiev că șeful Kremlinului vrea să facă presiuni asupra aliatului său pentru a se alătura unei noi ofensive ruse în Ucraina.

Putin, ale cărui trupe au fost respinse în nordul, nord-estul şi sudul Ucrainei după invazia lansată februarie, îşi asumă un rol tot mai public în război. El a vizitat cartierul general al „operaţiunii speciale” vineri, pentru a primi raportul comandanţii militari.

Deplasarea sa pentru discuţii cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a fost prima la Minsk după 2019 - înainte de pandemia de COVID şi un val de manifestații pro-democraţie în 2020 reprimate Lukaşenko cu sprijinul puternic din partea Kremlinului, relatează Agerpres.

Forţele ruse au folosit Belarusul ca rampă de lansare pentru atacul ratat asupra capitalei ucrainene Kiev în februarie şi activitate militară rusă şi belarusă are loc acolo de luni de zile, potrivit Reuters.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri