Viktor Orban, urări de succes pentru elevi, cu harta Ungariei Mari. Postarea de pe Facebook a premierului ungar

Balazs Barabas Data publicării:
postare-fb-ungaria-mare-viktor-orban1

Viktor Orban, prim-ministrul Ungariei, le-a urat succes elevilor de liceu la examenul de bacalaureat de la proba istorie cu un mesaj subtil – premierul a publicat o imagine cu un glob pământesc cu harta politică a lumii din anul 1862, în prim-plan fiind Imperiul Habsburgic și Ungaria Mare în interiorul lui, alături de mesajul „Un examen istoric. Succes!”

Într-o postare pe Facebook, premierul ungar le-a urat succes participanților la proba de bacalaureat la istorie din Ungaria. Viktor Orban a publicat pe rețeaua socială, pe lângă mesajul „Un examen istoric. Succes!” și o hartă a Ungariei Mari, cu Transilvania, Slovacia și Croația în componența ei. 

Globul se află în biroul lui Viktor Orban și este copia unui original realizat de cartograful maghiar Laszlo Perczel în 1862, cu diametrul de 132 de centimetri și premiat la Conferința Geografică Internațională din Veneția din 1881.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

birou-viktor-orban2
Replica globlului lui Laszlo Perczel în biroul lui Viktor Orban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri