Viktor Orban:Guvernele permisive cu migraţia vor fi îndepărtate de la putere

Data publicării:
Viktor Orban Visits CSU Gathering
BAD STAFFELSTEIN, GERMANY - SEPTEMBER 23: Viktor Orban, Prime Minister of Hungary, speaks to the media at a meeting of the CSU Bavarian Christian Democrats parliamentary faction at Kloster Banz on September 23, 2015 in Bad Staffelstein, Germany. Governor of Bavaria and CSU head Horst Seehofer invited Orban to participate in today's discussion in which refugee policy and immigration will be prominent. Orban has pursued a rigid course against migrants and refugees seeking to enter Hungary by building a fence along the country's border to Serbia. Orban will travel to Brussels for an EU summit on refugee policy later today. (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Guvernele care nu sunt în stare să înțeleagă faptul că oamenii se opun migrației vor fi în cele din urmă înlăturate de la putere, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, informează MTI, preluată de Agerpres.

Viktor Orban Visits CSU Gathering
Photo by Sean Gallup/Getty Images

"Asta se întâmplă acum în Europa, pas cu pas. De fapt, la fel s-a întâmplat și în Statele Unite", a declarat Orban la postul public de radio, referindu-se la alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al SUA.

Totodată, Viktor Orban a salutat o decizie de miercuri a Curții Constituționale, potrivit căreia poate revizui măsurile Uniunii Europene pentru a evalua dacă acestea încalcă suveranitatea Ungariei sau aduc atingere identității sale. Orban a spus că decizia curții îi va fi de "imens ajutor'' în ''lupta cu Bruxellesul'' pe tema migrației.

Curtea Constituțională a decis tranșant că, pornind de la Constituție, guvernul are dreptul și obligația să protejeze identitatea națională și constituțională a țării și interesele de bază, a spus Orban. ''Nimeni în afară de noi nu poate decide alături de cine (dorim) să trăim'', a mai declarat prim-ministrul ungar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri