Virusul, de neoprit în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson ar urma să anunțe extinderea nivelului 4 de restricții

Data publicării:
londra femeie pe strada in prim-plan panou care anunta nivelul 4 de restrictii in pandemie
Londra deja este sub nivelul 4 de restricții, din cauza mutației suferite de virusul SARS-CoV-2 în Marea Britanie Foto: Profimedia

Marea Britanie, confruntată cu o accelerare a epidemiei de COVID-19 cauzată de o mutaţie a virusului, a înregistrat marţi 53.135 de noi cazuri, un record de infectări cu SARS-COV2 în 24 de ore, care îl depășește pe cel din ajun. Sunt cu 44% mai multe cazuri decât se înregistrau în urmă cu o săptămână. În acest context, premierul Boris Johnson ar urma să anunțe trecerea la nivelul 4 de restricții pentru două treimi din Marea Britanie, chiar din această săptămână.

Numărul total de cazuri înregistrate în Marea Britanie de la începutul pandemie a ajuns la 2.382.865, dintre care 71.567 s-au soldat cu deces.

Există însă și o veste bună. Comparativ cu situația de acum 7 zile, a scăzut numărul de decese din cauza COVID: 414 în 24 de ore, față de peste 690 marțea trecută. 

Guvernul Marii Britanii trebuie să introducă reguli mai stricte pentru a preveni un nou val de decese din cauza noii tulpini a coronavirusului, a avertizat marţi un reputat epidemiolog, în condițiile în care spitalele au mai mulţi pacienţi cu COVID decât în timpul primului val al pandemiei, din aprilie.

„Intrăm într-o nouă fază foarte periculoasă a pandemiei şi vom avea nevoie de o acţiune naţională decisivă timpurie pentru a preveni o catastrofă în ianuarie şi februarie”, a declarat pentru BBC Andrew Hayward, profesor epidemiolog la Universitatea din Londra. „Suntem cu adevărat în faţa unei situaţii în care ne aflăm aproape de lockdown”, a mai spus el, citat de Agerpres.

Marea Britanie a introdus un nou nivel de restricţii, nivelul 4,  în data de 19 decembrie, dar numai pentru Londra și sud-estul Angliei. Magazinele neesenţiale au fost închise şi întâlnirile personale sunt interzise din cauza noii tulpini de COVID, care se transmite mai uşor și care deja este depistată în tot mai multe țări, inclusiv de pe alte continente.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri