Vladimir Putin: Rusia nu intenţionează să pornească un război împotriva vreunei ţări

Data actualizării: Data publicării:
vladimir putin
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Kremlin.ru

Rusia nu intenţionează să pornească un război împotriva cuiva, dar doreşte să descurajeze alte ţări să se angajeze într-un conflict cu Moscova, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, citat luni de TASS, transmite Reuters.

Putin a făcut această afirmaţie în cea de-a şasea serie de comentarii ale şefului statului rus pe care TASS a început să le difuzeze începând cu 20 februarie.

Publicarea remarcilor preşedintelui rus survine pe fondul sporirii tensiunilor în regiunea Idlib, din nord-vestul Siriei, unde Rusia sprijină forţele guvernamentale siriene, scrie Agerpres.

Kremlinul a anunţat vineri o întâlnire între preşedinţii rus şi turc, Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan, pentru sfârşitul acestei săptămâni, iar presa turcă a semnalat joi 5 martie ca posibilă dată pentru această reuniune. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat şi el că întâlnirea ar putea avea loc pe 5 sau 6 martie.

Discuţiile nu vor fi uşoare, dar ambii lideri şi-au confirmat dorinţa de a soluţiona situaţia din Idlib, unde Rusia şi Turcia sprijină fiecare părţi adverse, a spus Peskov.

Conflictul a escaladat după ce 33 de soldaţi turci au fost ucişi de armata siriană în provincia Idlib (nord-vestul Siriei), unde Ankara susţine grupări rebele ce luptă împotriva trupelor preşedintelui Bashar al-Assad.

Armata turcă a lansat în Idlib o ofensivă militară denumită operaţiunea 'Scutul Primăverii' şi au loc confruntări directe între trupele turce şi cele siriene. Două avioane de luptă siriene SU-24 au fost doborâte duminică de aviaţia turcă, în timp ce Damascul susţine că Siria la rândul ei a doborât trei drone turceşti. Duminică după-amiază armata turcă a bombardat şi a scos din uz aeroportul militar de la Nayrab, în provincia siriană Alep.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri