Vladimir Putin: „Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare”. Preşedintele rus cere accelerarea campaniei de vaccinare

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin răspunde întrăbărilor publicului
Preşedintele rus, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că Rusia trebuie să îşi accelereze campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, după ce bilanţul deceselor zilnice asociate COVID-19 a atins cel mai înalt nivel al său de la începutul pandemiei: 973 de decese în 24 de ore, precum şi 28.190 de infectări noi, informează Reuters.

„Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare, de simptome grave. Trebuie să creştem ritmul de vaccinare”, a spus preşedintele rus, într-un mesaj adresat parlamentarilor recent aleşi în funcţii. Putin i-a îndemnat pe aceştia să sprijine în mod activ eforturile depuse pentru ca un procent cât mai mare din populaţia Federaţiei Ruse să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

„Autorităţile de la Kremlin au pus creşterea numărului de infectări pe seama procentului insuficient de persoane care s-au vaccinat până în prezent. Rusia a dezvoltat şi a lansat foarte repede vaccinul Sputnik V, la doar câteva luni după declanşarea pandemiei de COVID-19 în 2020, însă ritmul vaccinărilor a fost lent, iar mulţi experţi ruşi au explicat acest fenomen prin neîncrederea în autorităţi şi temerile populaţiei faţă de produsele medicale noi.

Aproximativ o treime din populaţia Federaţiei Ruse a fost vaccinată până în prezent împotriva noului coronavirus.

„Principala caracteristică a actualului val epidemiologic este creşterea rapidă a numărului de cazuri, precum şi un număr mare de pacienţi ale căror infecţii arată o progresie rapidă în doar două-trei zile şi care necesită resuscitare”, a anunţat ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko, conform Agerpres.

Ministrul a mai spus că 1,1 milioane de rezidenţi ruşi sunt în prezent trataţi pentru simptome de COVID-19. De asemenea, în regiunea Moscovei, autorităţile locale au ordonat ca cel puţin 80% din angajaţii centrelor comerciale, saloanelor de înfrumuseţare, cluburilor de fitness şi altor unităţi cu acces public să fie vaccinaţi împotriva COVID-19.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri