Volodimir Zelenski participă în format online la summitul G7 din Japonia

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei
Volodimir Zelenski merge în Japonia la summitul G7, deși guvernul nipon exclusese această posibilitate. Foto: Profimedia Images

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va participa în format online la summitul G7 din Japonia, a anunțat vineri serviciul său de presă, după ce inițial fuseseră informații că se va deplasa fizic la Hiroshima. 

ACTUALIZARE Serviciul de presă al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a precizat vineri că liderul de la Kiev nu va călători în Japonia pentru a participa la summitul G7, dar va participa la reuniune de la distanţă, în format online, transmite EFE, potrivit Agerpres.

„Preşedintele ucrainean va participa online la reuniunea liderilor G7”, a precizat serviciul de presă al liderului de la Kiev într-o scurtă declaraţie, pentru a dezminţi informaţiile din ultimele ore potrivit cărora Zelenski ar urma să călătorească în Japonia.

Știrea inițială

Ar fi prima vizită a lui Zelenski în Asia de când Moscova a atacat Ucraina  în februarie anul trecut și vine în timp ce Kievul continuă să caute la partenerii săi occidentali sprijin militar înainte de contraofensivă, scrie CNN.

Era știut că liderul Ucrainei urma să se adreseze liderilor națiunilor dezvoltate, dar prin videoconferință. Potrivit noilor informații, o va face în persoană, deși guvernul nipon exclusese această posibilitate. 

Din G7 fac parte Statele Unite, Japonia, Germania, Marea Britanie, Franța, Canada și Italia, cei mai mari susținători ai Ucrainei.

Călătoria lui Zelenski în Asia urmează unui turneu european în patru țări, unde a salutat promisiunile suplimentare de sprijin militar pentru apărarea Kievului.

Summitul are loc la Hiroshima, oraș devastat de bomba atomică în Al Doilea Război Mondial.

Tema principală a summitului de trei zile este războiul din Ucraina, iar liderii sunt așteptați să facă o declarație fermă de unitate în sprijinul Ucrainei și să dezvăluie noi sancțiuni conra Rusiei, pentru a o bloca să-și finanțeze și să-și susțină războiul. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri