Video „Votați cu noi și nu o veți mai vedea niciodată”. Derapajul rasist al unui politician italian care s-a filmat lângă o femeie romă

Data actualizării: Data publicării:
femeie barbat blur
Derapajul rasist al unui politician italian care s-a filmat lângă o femeie romă. Foto: Captură

Un politician de extremă dreaptă a stârnit un val de furie în Italia, după ce a insinuat că partidul său va curăța străzile de romi, dacă va câștiga alegerile generale de la sfârșitul acestei luni, relatează The Guardian.

Alessia Di Giulio, consilier la Florența din partea Lega, a publicat un video în care se apropie de o femeie de etnie romă și spune, în fața camerei de filmat: „Votați Lega pe 25 septembrie și nu o veți mai vedea niciodată”.

Filmarea a fost făcută pe o stradă aglomerată din centrul Florenței.

Femeia i-a făcut cu mâna, zâmbind, înainte să audă ce urma să spună. După derapajul politicianului, aceasta i-a răspuns: „Nu, nu spune asta! Nu îmi e teamă”.

Cu toate acestea, Di Giulio a repetat ideea: „„25 septembrie, votează Lega ca să nu mai fie la Florența”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Lega, condus de Matteo Salvini, face parte dintr-o coaliție tripartită ce include partidul de extremă dreaptă „Frații Italiei” și Forza Italia, al lui Silvio Berlusconi.

Efectuarea unui recensământ printre comunitățile de romi și expulzarea celor care locuiesc ilegal în Italia s-au numărat printre promisiunile lui Salvini la alegerile din 2018.

Derapajul lui Di Giulio a fost aspru criticat de Enrico Letta, liderul Partidului Democrat. „Se întâmplă lucruri șocante în această campanie electorală”, a afirmat Letta, făcând referire și la Giorgia Meloni, posibilul viitor prim-ministru al Italiei, care a distribuit luna trecută un videoclip cu o femeie ucraineană violată. „Cât de departe vor merge?”, a mai adăugat el.

Însuși Matteo Salvini a declarat că gestul lui Di Giulio a fost „prostesc”: „Problemele se rezolvă cu forțele de ordine, cu legi, nu cu videoclipuri”.

Di Giulio s-a apărat de acuzațiile de rasism spunând că are o iubită nigeriană și că pur și simplu a vrut să denunțe „crima cerșetoriei”.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri