Vucic promite că Serbia nu va impune sancțiuni Rusiei, dar până la un anumit punct

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Aleksandar Vucic, președintele Serbiei
Vladimir Putin alături de Aleksandar Vucic, președintele Serbiei. Foto: Profimedia Images

Serbia nu va renunța la poziția sa de a respinge sancțiunile impuse Rusiei de către Occident până când nu îi vor amenințate interesele fundamentale, a declarat, vineri, președintele sârb Aleksandar Vucic, scrie agenția de presă de stat rusească TASS.

"Am avut un an dificil, am văzut toate ipocriziile posibile, dar am putut vedea și cât de corectă și precisă a fost poziția noastră privind sancțiunile împotriva Rusiei. Vom vedea cât timp vom putea apăra această poziție, în orice caz, nu cu prețul amenințării intereselor vitale ale acestei țări, dar în orice caz, nu vom renunța ușor la această poziție. (...) Există o mică țară în Europa, un mic trib de gali, de Asterix și Obelix, care nu renunță și care își prețuiește libertatea cât de mult poate.

Dacă vom impune sancțiuni împotriva Rusiei, nu știu, dar 'nu știu' al meu cântărește mai mult decât 'da' al altora. În ceea ce privește sancțiunile, nu promit nimic, dar non-promisiunea mea înseamnă mult mai mult decât promisiunile multora", a declarat el.

După ce Rusia a invadat Ucraina, Vucic a declarat că Serbia susține integritatea teritorială a Ucrainei, dar că nu va impune sancțiuni Rusiei.

Președintele sârb a precizat că țara sa a suspendat temporar exercițiile armatei și poliției cu toți partenerii străini. El a precizat că Serbia consideră Rusia și Ucraina națiuni prietene, că regretă ceea ce se întâmplă în estul Europei și că gata să ajute umanitar Kievul.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri