Xi Jinping, avertisment pentru cei care contestă strategia Zero-Covid: Luptăm împotriva oricăror acte care ne pun la îndoială politica

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Chinei, Xi Jinping. Foto: Profimedia
Xi Jinping. Foto: Profimedia Images

Liderul chinez Xi Jinping a emis cel mai puternic avertisment de până acum împotriva celor care pun la îndoială politica „zero-Covid” a guvernului în contextul în care lockdown-urile severe stârnesc nemulțumirea cetățenilor și dau o lovitură devastatoare economiei chineze, relatează CNN.

La o reuniune prezidată de Xi, joi, Comitetul permanent suprem al Partidului Comunist Chinez a promis să „adere fără nicio ezitare” la politica „dinamică zero-Covid” și să lupte cu hotărâre „împotriva oricăror cuvinte și acte care denaturează, pun la îndoială sau neagă politicile de prevenire a epidemiei”.

Este pentru prima dată când Xi Jinping, care, potrivit presei de stat a ținut un „discurs important” la întâlnire, a făcut remarci publice despre lupta Chinei împotriva Covid, de când a izbucnit nemulțumirea publică privind carantina din Shanghai.

„Strategia noastră de prevenire și control este determinată de natura și misiunea partidului, politicile noastre pot trece testul istoriei, măsurile noastre sunt științifice și eficiente”, a transmis comitetul format din șapte membri, potrivit agenției guvernamentale de știri Xinhua. „Am câștigat bătălia pentru apărarea Wuhan și cu siguranță vom putea câștiga bătălia pentru apărarea Shanghai”.

Liderii comuniști sunt de părere că trebuie depășite cu hotărâre „disprețul, indiferența și ipocrizia din gândirea noastră”.

Pentru analiștii care au observat pentru o perioadă îndelungată politica chineză, avertismentul sever este un semn că a existat o respingere internă împotriva politicii lui Xi. Potrivit acestora, mesajul venit de la vârful statului se adresează în special contestatarilor de la nivel local ai politicilor adoptate împotriva COVID-19.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri