Xi Jinping le cere responsabililor cu securitatea să ia în calcul "cele mai rele scenarii" și avertizează că vin "vremuri furtunoase"

Data publicării:
Xi Jinping, președintele Chinei, participă la Forumul Economic Eurasiatic prin videoconferință, de la Beijing, pe 24 mai 2023.
Xi Jinping, președintele Chinei. Foto: Profimedia Images

Președintele Chinei Xi Jinping le-a transmis șefilor din Comisia Națională de Securitate să ia în calcul "cele mai rele scenarii" și să fie pregătiți pentru "vremuri furtunoase", avertizându-i că problemele de securitate națională s-au înrăutățit semnificativ, scrie CNN.

"Trebuie să aderăm la o gândire pragmatică și să luăm în calcul cele mai rele scenari. Trebuie să fim pregătiți să trecem prin teste majore, să înfruntăm vremuri furtunoase", a spus Xi Jinping.

"Complexitatea și dificultatea problemelor de securitate națională cu care ne confruntăm au crescut semnificativ", a mai spus Xi Jinping în timpul reuniunii Comisiei Naționale de Securitate, un organism al Partidului Comunist care coordonează instituțiile interne de securitate și care se concentrează, în special, pe combaterea terorismului, a separatismului și a extremismului religios.

Xi Jinping a cerut ca sistemul de securitate intern să fie modernizat și antrenat să fie eficient "în situații reale de luptă".

Comisia Națională de Securitate a fost înființată chiar de Xi Jinping, în 2013. Analiștii spun că ultimele declarații ale președintelui se înscriu în politica sa recentă în care se pune mai mult accent pe măsurile de securitate în detrimentul creșterii economice.

"Tot ce se întâmplă în Republica Populară Chineză a lui Xi este considerat o problemă de securitate națională astfel că există o concentrare tot mai intensă pe dezvoltarea aparatului de securitate în detrimentul dezvoltării economice", spune Bill Bishop, un expert în politica chineză.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri