Xi Jinping se va întâlni cu Putin săptămâna viitoare în Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin visits Beijing, China - 04 Feb 2022
Președintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia de pe 20 până pe 22 martie pentru o vizită de stat, după ce a fost invitat de Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia de pe 20 până pe 22 martie pentru o vizită de stat, după ce a fost invitat de Vladimir Putin, a transmis Kremlinul vineri, citat de Reuters.

Vizita vine în contextul în care China se oferă să medieze pacea în Ucraina, un efort care a fost întâmpinat cu scepticism în Vest, având în vedere sprijinul diplomatic oferit de Beijing Rusiei.

„În timpul discuțiilor, ei vor discuta probleme de actualitate privind continuare dezvoltării cuprinzătoarelor relații de parteneriat și cooperare strategică dintre Rusia și China”, arată Kremlinul.

„Un număr de documente bilaterale importante vor fi semnate”, a adăugat sursa citată.

China și Rusia au încheiat un parteneriat „fără limite” în februarie 2022, atunci când Putin a vizitat Beijingul la deschiderea ultimei Olimpiade de Iarnă, cu câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Cele două părți au continuat de atunci să-și reafirme soliditatea relațiilor. Schimburile comerciale dintre cele două țări au crescut vertiginos începând de la invazie, iar China este cel mai mare cumpărător de petrol din Rusia, fiind și o sursă cheie de venituri pentru Moscova.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri