Xi Jinping vizitează Wuhan, încercând să transmită mesajul de încredere în lupta pe care China o duce contra COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Chinei, Xi Jinping, in timpul unui discurs
Președintele Chinei, Xi Jinping. FOTO: Getty Images

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a sosit marţi dimineaţă la Wuhan, oraşul epicentru al COVID-19, a anunţat agenţia Xinhua, preluată de AFP.

Vizita preşedintelui Chinei este o premieră de la declanşarea epidemiei.

Mai multe întâlniri cu locuitori, medici, bolnavi şi responsabili politici sunt incluse în programul vizitei sale "de inspecţie" în acest oraş, complet izolat de la sfârşitul lui ianuarie, potrivit Xinhua, scrie Agerpres.

Anterior, el a vizitat centre de tratament împotriva virusurilor din capitala Beijing, care are cu mult mai puține cazuri decât Wuhan.

Prezenţa lui Xi Jinping în Wuhan este un puternic semnal de încredere pe care China vrea să îl transmită lumii întregi că eforturile pentru reducerea efectelor virusului dau rezultate, scrie CNN.

De altfel, marţi au fost raportate 80.754 de cazuri de virus confirmate în China, dintre care 67.760 au fost în Hubei, provincia a cărei capitală este Wuhan. Dintre cele 3.136 de decese confirmate în China, cu excepția a 112, toate au fost în Hubei. Hubei raporta mii de cazuri noi pe zi.

Luni, Comisia Națională de Sănătate din China a comunicat că au fost confirmate doar 17 cazuri noi în provincie, cu alte două din alte părți ale țării - ambele legate de călătoriile în afara ţării.

China a înregistrat progrese în lupta contra coronavirusului printr-o serie de restricții de călătorie impuse şi măsuri guvernamentale, cu efecte economice dure.

Citiţi şi:

Coronavirus | Suspiciunile privind tentativa de muşamalizare a datelor despre epidemie, alimentate de discursul lui Xi Jinping

Preşedintele Xi Jinping, apariţie controversată la Beijing. Cum a vrut să fie văzut, în plină epidemie

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri