Zaharova o atacă pe Baerbock: Ministrul german de Externe fie dă dovadă de prostie, fie induce în eroare opinia publică

Data publicării:
Russia Zakharova Briefing
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova. Foto: Profimedia Images

Rusia a negat orice responsabilitate în ceea ce priveşte creşterea preţurilor la alimente şi criza mondială a alimentelo care se profilează. Replica la acuzaţiile aduse sâmbătă de ministrul german de externe Annalena Baerbock a venit de la purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Aceasta a declarat că preţurile la produsele alimentare din întreaga lume au crescut din cauza sancţiunilor impuse de Occidentul colectiv, sub presiunea SUA”, relatează DPA, citată de Agerpres.

În plus, a spus ea, un alt motiv al crizei alimentare mondiale este reprezentat de prăbuşirea statalităţii ucrainene, pentru care Occidentul este de asemenea vinovat.

Neînţelegerea acestui lucru este un semn fie de prostie, fie de inducere în eroare în mod deliberat a publicului”, a scris Zaharova pe canalul său de Telegram.

Reacția vine după ce Annalena Baerbock a spus că Rusia a decis în mod intenționat să transforme războiul împotriva Ucrainei într-un război al cerealelor.

Acțiunile Rusiei împiedică livrările, ceea ce duce la o creștere uriașă a prețurilor, nu numai în țara noastră, ci în întreaga lume, și la amenințarea foametei”, a spus Baerbock.

Nu trebuie să fim naivi. Acestea nu sunt pagube colaterale. Este un instrument ales în mod deliberat într-un război hibrid care se duce acum”, a adăugat ea.

Rusia pregătește terenul propice pentru noi crize, pentru a slăbi în mod deliberat coeziunea internațională împotriva invaziei Rusiei. Foamete, instabilitate, insecuritate energetică, erodarea valorilor democratice și a drepturilor omului” sunt provocate de agresiunea rusă asupra Ucrainei, a spus Baerbock.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri