Zeci de hipopotami care trăiesc la fosta fermă a lui Pablo Escobar vor fi deportați din Columbia pentru că nu se opresc din reproducere

Data publicării:
hipopotami
Zeci de hipopotami dintr-un grup care a aparținut lui Pablo Escobar vor fi deportați din Columbia. Foto: Profimedia

Columbia vrea să deporteze cel puțin 70 dintre hipopotamii care trăiesc la fosta fermă a lui Pablo Escobar, pentru că nu se opresc din reproducere, relatează CBS News, potrivit Insider.

Defunctul baron al drogurilor a importat ilegal hipopotami la ferma sa Hacienda Napoles, la aproximativ 125 de mile de Bogota, în anii 1980. Când a fost împușcat mortal în 1993, patru hipopotami au fost lăsați la fermă. După decenii, autoritățile de mediu estimează că acum există aproximativ 130 de hipopotami în zonă, după ce grupul s-a reprodus rapid și s-a răspândit dincolo de granițele fermei.

Autoritățile se tem că numărul de hipopotami ar putea ajunge la 400 în opt ani, animalele înmulțindu-se rapid din cauza lipsei de prădători naturali, a condițiilor meteorologice favorabile și a hranei și a apei abundente, potrivit CBS News.

Creșterea populației de hipopotami din regiune este cunoscută de mult timp. „În câteva decenii, ar putea fi mii de hipopotami”, a declarat Jonathan Shurin, ecologist la Universitatea din California San Diego, pentru National Geographic în 2020. Pentru a opri fenomenul, autoritățile vor să trimită puțin 60 de hipopotami în Gujarat, în India, și alți 10 la grădini zoologice și sanctuare din Mexic.

Operațiunea îi vizează pe hipopotamii care trăiesc în afara fermei, deoarece cei din interior trăiesc într-un mediu controlat și nu amenință ecosistemul local. Hipopotamii urmează să fie ademeniți în containere de fier înainte de a fi transportați cu un camion la un aeroport din apropiere, de unde vor fi transportați cu avionul în India și Mexic.

Columbia a sterilizat unii dintre hipopotami în trecut, dar aceștia continuă să se înmulțească într-un ritm nesustenabil, potrivit Insider.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri