Video Zeci de migranţi sud-americani au fost urcaţi în autocare şi trimişi în faţa casei vicepreşedintei SUA, Kamala Harris

Data publicării:
Migranti1
Migranţii au primit pături şi au fost adăpostiţi într-o biserică din apropiere. Foto: Captură video

Mai multe autocare pline cu migranţi din America Centrală şi America de Sud au fost trimise în faţa casei din Washington a vicepreşedintei SUA, Kamala Harris, iar oamenii, care purtau haine subţiri, au fost daţi jos, chiar dacă afară temperatura era de minus şapte grade, informează CNN.

Cel mai probabil, migranţii au fost urcaţi în autocare în Texas şi trimişi la reşedinţa vicepreşedintei ca un gest de protest protest faţă de politica permisivă faţă de imigranţi a Washingtonului.

Guvernatorul statului Texas, republicanul Greg Abbott, a recunoscut că a mai făcut acest lucru şi în septembrie.

Migranţii au primit pături la sosire şi au fost adăpostiţi într-o biserică din apropiere.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Amy Fischer, un voluntar al ONG-ului "Migrant Solidarity Mutual Aid Network", spune că fusese informat de sosirea migranţilor de către un alt ONG cu sediul în Texas.

Săptămâna aceasta, mai multe state americane guvernate de conservatori, inclusiv Texas, au câştigat în instanţă dreptul de a aplica în continuare aşa-zisul Titlu 42, o politică federală sanitară care permite deportarea persoanelor care trec graniţa neregulamentar fără a putea solicita azil.

Această reglementare implementată de administraţia Donald Trump urma să înceteze să mai fie folosită din 21 decembrie prin ordin judecătoresc, însă Curtea Supremă a îngheţat decizia.

În ultimele zile, mii de oameni au trecut graniţa cu Mexicul şi mulţi dintre ei s-au concentrat în oraşul texan El Paso, unde au fost nevoiţi să doarmă în aer liber în pofida temperaturilor scăzute.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri