Zeci de mii de elevi din SUA stau acasă din cauza pandemiei. Un milion de cazuri noi s-au înregistrat într-o singură zi

Data publicării:
Școlar lângă un semn stradal cu Covid
În condițiile în care s-a ajuns la 1 milion de cazuri noi zilnice de COVID-19, mii de școli din SUA au rămas închise sau au optat pentru cursuri online. Foto: Profimedia Images

Mii de școli din Statele Unite au amânat revenirea elevilor în sălile de clasă după vacanța de sărbători, optând pentru susținerea cursurilor online sau chiar a anulării complete a orelor de școală, în special, din cauza lipsei personalului didactic, relatează Reuters. Măsurile au fost luate din pricina recordului de cazuri de infectări cu COVID-19 în SUA: s-a ajuns la 1 milion de infectări noi pe zi.

Mai multe oraşe, inclusiv Milwaukee, Cleveland şi Detroit, au trecut la cursuri online sau au anulat complet cursurile săptămâna aceasta pentru zeci de mii de elevi, motivând atât lipsa de personal, cât şi îngrijorări legate de varianta Omicron, scrie Agerpres.

În New Jersey, care a înregistrat una dintre cele mai mari rate de infectare în ultimele săptămâni, majoritatea districtelor şcolare au implementat cursurile online pentru începerea şcolii, inclusiv Newark, cel mai mare oraş al statului.

Unele sisteme şcolare folosesc teste pentru a încerca să evite noi întârzieri. În Washington D.C., întreg personalul şi 51.000 de elevi din şcolile publice trebuie să prezinte online pe site-ul districtului un rezultat negativ al testului înainte de a reveni la cursuri miercuri.

La New York, unul din trei teste Covid a fost pozitiv în ultima săptămână, dar școlile rămân deschise

Eforturi similare au loc în California, care s-a angajat să furnizeze kituri gratuite de testare acasă tuturor celor 6 milioane de elevi din şcolile publice.

În unele districte şcolare, oficialii au continuat planurile de redeschidere a şcolilor, inclusiv în oraşul New York, puternic afectat de coronavirus, unde unul din trei teste COVID-19 din ultima săptămână a ieşit pozitiv, conform datelor oficiale publicate luni.

Primarul oraşului New York, Eric Adams, care a preluat mandatul la sfârşitul săptămânii trecute, a promis că va menţine şcolile deschise în pofida creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

„Vrem să fim extrem de clari: cel mai sigur loc pentru copiii noştri este într-o clădire şcolară”, a declarat Adams în timpul unei vizite la o şcoală primară din Bronx. O singură şcoală publică din New York, din cartierul Brooklyn, a fost închisă luni din cauza lipsei de personal, a declarat purtătorul de cuvânt al departamentului de educaţie al oraşului.

Omicron provoacă haos în primele zile ale anului 2022: 1 milion de cazuri noi înregistrate într-o singură zi în SUA

Viteza de răspândire a Omicron a creat un sentiment de haos în primele zile ale anului 2022. Numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în ultimele şapte zile până la o medie record de 418.000 de cazuri zilnice, conform unui bilanţ Reuters.

La nivel naţional, aproape 20% din teste au ieşit pozitive, în medie, conform Clinicii Mayo.

Administraţia pentru alimente şi medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat luni utilizarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer şi BioNTech COVID-19 pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani şi a redus intervalul de administrare pentru toate dozele de rapel de la şase luni la cinci luni pentru cei care au primit vaccinul Pfizer.

Citește și: Elevii cer măsuri rapide: Valul 5 să nu ne ia pe nepregătite. Încă o vacanță forțată va asasina ultima fărâmă de încredere în școală

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri