Zeci de răniți după ce o tribună de la un centru sportiv din Egipt s-a prăbușit în timpul unui meci de baschet

Data publicării:
oameni pe bare într-o tribună la un meci
Presa locală a publicat imagini cu prăbuşirea unuia din pereţii sălii de sport în care se desfăşura meciul de baschet. Foto: Profimedia Images

Cel puţin 27 de persoane au fost rănite după prăbuşirea unei părţi a tribunelor dintr-un centru sportiv al unui oraş situat la vest de Cairo, informează EFE, citat de Agerpres. La faţa locului s-au deplasat 21 de ambulanţe, care i-au transferat pe răniţi la spitalele din apropiere, potrivit autorităților egiptene.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Incidentul a avut loc sâmbătă seara la Centrul Sportiv Internaţional Hasan Mustafa, în oraşul 6 octombrie, situat la aproximativ 40 de kilometri de capitala egipteană, unde sute de spectatori asistau la un meci de baschet între două echipe locale.

„Conform unei numărători preliminare, 27 de persoane au fost rănite”, a declarat, într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al autorităților sanitare din Egipt, Husam Abdelghafar. A informat, totodată, că răniţii „au suferit fracturi şi hemoragii”, dar că „majoritatea sunt leziuni care nu le pun viaţa în pericol”. Dintre aceştia, 18 au fost transferaţi la Spitalul Central al oraşului iar restul de 9 la un spital din localitatea învecinată Sheikh Zayed.

După accident, ale cărui cauze sunt încă necunoscute, ministrul sănătăţii, Khaled Abdelghafar „a ordonat să se ridice nivelul de pregătire în spitalele din apropiere şi să se ofere răniţilor cât de rapid posibil toate serviciile medicale şi de urgenţă”.

Presa locală a publicat imagini cu prăbuşirea unuia din pereţii sălii de sport în care se desfăşura meciul de baschet dintre echipele Al Ahly şi Al Itihad din Alexandria.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri