Zelenski a reacționat după ce fostul cancelar german Schroeder a spus că Putin vrea o „soluție negociată”: E pur şi simplu dezgustător

Data publicării:
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat drept "dezgustător" comportamentul fostului cancelar german Gerhard Schroeder, care a afirmat că Rusia vrea o "soluţie negociată" a războiului, relatează Reuters.

Gerhard Schroeder, care este prieten cu preşedintele Vladimir Putin, a declarat că s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderul de la Kremlin şi a adăugat că există chiar posibilitatea de a se ajunge uşor uşor la o încetare a focului.

"Este pur şi simplu dezgustător când foşti lideri ai unor mari state cu valori europene lucrează pentru Rusia, care este în război împotriva acestor valori", a declarat preşedintele Zelenski într-o intervenţie video miercuri noaptea.

Consilierul prezidenţial Mihailo Podoliak l-a criticat anterior pe fostul cancelar german, calificându-l drept o "voce a curţii regale ruse" şi a spus că orice înţelegere de pace negociată cu Moscova va depinde de o încetare a focului şi de retragerea trupelor ruse.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri