Zelenski: "Cred că Macron s-a schimbat. El a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri"

Data publicării:
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron vorbeşte la un pupitru având pe fundal un ecran în care apare preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că omologul său francez Emmanuel Macron "s-a schimbat". Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că omologul său francez Emmanuel Macron "s-a schimbat" şi există acum o "încredere reală" între ei doi, potrivit unui interviu publicat de cotidianul francez Le Figaro, informează Agerpres.

"Cred că s-a schimbat. Şi s-a schimbat cu adevărat de data aceasta", a declarat Zelenski. "La urma urmei, el a fost cel care a deschis uşa livrărilor de tancuri. El a susţinut, de asemenea, candidatura Ucrainei la UE. Cred că a fost un adevărat semnal", a adăugat preşedintele ucrainean, care este aşteptat la Paris.

"Am avut multe discuţii cu Franţa, Germania şi alte ţări. Cred că încrederea este reală astăzi", a subliniat preşedintele ucrainean, care joi se va afla la Bruxelles pentru summitul Uniunii Europene.

Preşedintele francez a fost criticat în Ucraina şi ţările est-europene pentru că a spus în mod repetat că "Rusia nu trebuie umilită" şi pentru ca a vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin de zeci de ori de la începutul invaziei ruse, în urmă cu aproape un an.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri