Zelenski, după atacurile de la centrala nucleară de la Zaporojie: "Dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul"

Data actualizării: Data publicării:
Zelenski face declarații.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Președintele Ucrainei a declarat, după atacurile asupra centralei nucleare de la  Zaporojie, că dacă se va întâmpla ceva "ireparabil", "nimeni un va opri vântul". El a spus că a vorbit cu președintele Consiliului European despre această situație și a subliniat că nimeni nu se simte în siguranță când au loc astfel de amenințări teroriste.

"Am vorbit astăzi cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. L-am informat cu privire la situaţia de pe câmpul de luptă, despre ameninţarea creată de Rusia prin atacul la centrala nucleară Zaporojie.

Nu există vreo naţiune în lume care să se poată simţi în siguranţă atunci când un stat terorist trage asupra unei centrale nucleare.

Doamne fereşte, dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul care va împrăştia contaminarea radioactivă.

Drept urmare, este necesar chiar acum un răspuns principial al comunităţii internaţionale după aceste atacuri ale Rusiei asupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa", a spus Volodimir Zelenski.

"Orice atac asupra unei centrale nucleare este un act sinucigaș", a declarat șeful ONU Antonio Guterres într-o conferință de presă în Japonia.

Rușii au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie, au transmis duminică autoritățile ucrainene.

Potrivit acestora, în atacul de duminică au fost loviți trei senzori de radiații. De asemenea, un muncitor de la centrala nucleară a fost rănit în timpul bombardamentelor.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri