Zelenski: Este posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
volodimir zelenski in biroul sau prezidential
Este posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski într-un interviu. Foto: Profimedia Images

Este posibil ca Rusia să fi început deja Al Treilea Război Mondial, a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat postului NBC News. "Rezultatul invaziei lui Putin în Ucraina nu a fost încă decis, dar este posibil ca tocmai acest lucru să fi deschis calea unui război global", a spus preşedintele ucrainean.

„Nimeni nu ştie dacă nu cumva a început deja (al treilea război mondial - n.r.). Şi care este posibilitatea acestui război dacă Ucraina va cădea, în cazul în care Ucraina va cădea? Este foarte greu de spus”, a declarat Zelenski. „Şi am văzut acest lucru acum 80 de ani, când a început cel de-al Doilea Război Mondial. Nimeni nu ar putea prezice când va începe războiul la scară largă”, i-a spus Zelenski lui Lester Holt, prezentatorul emisiunii „NBC Nightly News”, atunci când a fost întrebat dacă a înţeles preocupările preşedintelui Joe Biden de a nu escalada tensiunile cu Moscova sau de a nu o provoca.

Zelenski a mai subliniat că rezultatul acestui război pune în joc „întreaga civilizaţie”.

Liderul Ucrainei a spus în cadrul interviului și că poporul ucrainean este „de neînvins”, chiar dacă forţele rusești vor cuceri oraşele, inclusiv capitala Kiev. „Pot ocupa pământul, dar nu pot lua demnitatea şi dragostea ucrainenilor pentru ţara lor”, a a spus el.

Zelenski a ţinut miercuri un discurs în faţa ambelor camere ale Congresului SUA, reiterând presiunile sale pentru ca NATO să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei. El a făcut apel la un sprijin mai agresiv din partea legislatorilor şi a lui Biden, numind invazia o „teroare pe care Europa nu a mai văzut-o de 80 de ani”.

Biden a anunţat miercuri un nou sprijin militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Însă preşedintele a exclus trimiterea de avioane de luptă, o solicitare pe care Zelenski a adus-o şi în Congres ca alternativă la declararea zonei de interdicţie aeriană.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri