Zelenski: Orașul Bucha trebuie să devină un simbol al dreptății. Fiecare călău și terorist rus trebuie să fie tras la răspundere

Data publicării:
Volodimir Zelenski la un pupitru inscripționat cu numele Bucha
Volodimir Zelenski spune că orașul-martir Bucha, în care rușii au comis atrocități, trebuie să devină un „simbol al dreptății”. Foto: Profimedia Images

Oraşul ucrainean martir Bucha, în care invadatorii ruși au comis atrocități, crime de război și împotriva umanității, trebuie să devină „un simbol al dreptății”, a declarat, vineri, preşedintele Volodimir Zelenski, cerând ca „fiecare criminal rus” să fie adus în faţa justiţiei, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Trebuie să facem totul pentru a face din Bucha un simbol al justiţiei”, a afirmat preşedintele Zelenski în cadrul unei reuniuni la Kiev, la împlinirea unui an de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia rusească. „Dorim ca fiecare criminal, fiecare călău, fiecare terorist rus să fie tras la răspundere pentru fiecare crimă împotriva poporului nostru”, a adăugat el.

Ucrainenii marchează, vineri, un an de la eliberarea oraşului Bucha de sub ocupaţia rusă. Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că ucrainenii nu-i vor ierta niciodată pe cei care au comis atrocităţile în acest oraş.

Forţele ucrainene au recucerit, la sfârşitul lui martie anul trecut, micile oraşe Bucea şi Irpin situate la nord-vest de Kiev, când forţele de invazie rusești au renunţat la tentativa lor de a ocupa capitala ucraineană și nordul țării și au început să se concentreze doar pe sud.

Anchetatorii internaţionali adună, în prezent, dovezi în aceste oraşe şi în alte localităţi unde există urme ale atrocităților trupelor invadatoare. 

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri