Video Zelenski, primul interviu alături de soția sa, Olena. Prima Doamnă a Ucrainei a povestit cum a aflat că a început războiul

Data publicării:
Zelenski, primul interviu alături de soția sa, Olena Zelenska.
Zelenski, primul interviu alături de soția sa, Olena Zelenska. Foto: Captură Digi24

Volodimir Zelenski este convins că diplomația reprezintă singura soluție care poate pune capăt războiului. Președintele Ucrainei a făcut declarația într-un interviu pentru presa ucraineană, primul acordat alături de soția sa, Olena Zelenska. Prima Doamnă a povestit la rândul său despre momentul în care a aflat că rușii au declanșat invazia. 

Președintele ucrainean a transmis că este convins că în cele din urmă diplomația va pune capăt războiului. 

- Victoria va fi grea, va fi sângeroasă, dar diplomația va aduce sfârșitul luptelor. Sunt foarte convins de asta. Sunt lucruri care nu pot fi rezolvate dacă nu ne așezăm la masa negocierilor. Asta este situația, noi ne dorim ca totul să revină la normal, lucru pe care Rusia nu-l vrea. Mai departe, totul va depinde de responsabilitatea pe care şi-au asumat-o ONU, Crucea Roșie și Federația Rusă că toți (soldaţii de la Azovstal, n.r.) vor fi în siguranță.

În cadrul aceluiași interviu, Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a povestit că timp de două luni și jumătate de la declanșarea războiului a vorbit cu soțul său doar la telefon.

- Practic, războiul v-a luat soțul de lângă dumneavoastră.

- Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul. Dar da, el trăiește pentru serviciul lui, noi aproape că nu apucăm să-l vedem. Nu l-am văzut deloc timp de două luni și jumătate, am vorbit doar la telefon. Și sunt foarte recunoscătoare pentru această ocazie, pentru că acest interviu ne face să petrecem puţin timp împreună.

- E un fel de întâlnire la TV.

- Da, o întâlnire la TV. (Când a început războiul, n.r.) îmi amintesc că m-am trezit din cauza unor sunete ciudate care veneau de afară, așa cum a făcut, probabil, toată lumea. Era întuneric, era noapte și am văzut că Volodimir nu era lângă mine. M-am dus în camera alăturată, era deja îmbrăcat în costum, dar fără cravată. L-am întrebat ce se întâmplă și mi-a spus că a început. Nu pot descrie emoțiile simțite: neliniște, stupoare... Mi-a spus asta și a plecat. După aceea, nu ne-am văzut mult timp.

 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri