Zelenski: Trupele ruse din Transnistria sunt permanent în așteptare pentru un ordin de marș. Să nu vă fie frică de ei!

Data actualizării: Data publicării:
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Kievul acuză Moscova că încearcă să destabilizaze Transnistria, după mai multe explozii care au stârnit temeri că războiul va veni și peste Republica Moldova. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski crede că Rusia încearcă să atragă Transnistria în războiul său.

Acesta este încă unul dintre pașii planificați de Federația Rusă. Serviciile lor speciale au lucrat acolo și nu este pur și simplu de dragul știrilor false. Este clar de ce: vrea să destabilizeze situația din regiune, să amenințe Moldova, arătându-i ce se va întâmpla dacă Moldova va continua să susțină Ucraina”, a spus Zelenski.

În ceea ce privește trupele ruse prezente permanent pe teritoriul regiunii ocupate temporar a Moldovei, Transnistria, de mulți ani, știm că sunt permanent în așteptare pentru un ordin de marș. Dar știm dimensiunea lor și forțele armate ucrainene sunt pregătite pentru a le face față. Să nu vă fie frică de ei”, a continuat el.

În regiunea separatistă Transnistria au avut loc marţi trei explozii care, potrivit guvernului de la Chişinău, ascund provocări care au drept obiectiv destabilizarea situaţiei în această regiune şi atragerea ei în războiul din Ucraina, relatează Agerpres.

În schimb, de la Tiraspol, „capitala” autoproclamatei republici proruse, liderul separatist Vadim Krasnoselski a acuzat Ucraina că este responsabilă de atacuri.

Zelenski a mai declarat că obiectivele Rusiei merg dincolo de actualul său război împotriva Ucrainei.

Scopul final al conducerii Rusiei nu este doar de a cuceri teritoriul Ucrainei, ci de a dezmembra întregul centru şi est al Europei şi a da o lovitură globală democraţiei”, a spus el.

O „lovitură globală împotriva democraţiei” este unul dintre obiectivele Moscovei, a insistat preşedintele ucrainean, care a adăugat că în „lumea liberă”, practic toată lumea a înţeles că invadarea Ucrainei este doar începutul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri