Florin Cîțu: Astăzi depășim 3,5 milioane de persoane vaccinate cu o doză sau două. Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate

Data actualizării: Data publicării:
florin citu parlament
Prim-ministrul Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

Prim-ministrul Florin Cîţu a informat că numărul de persoane din ţara noastră vaccinate anti-COVID, cu o doză sau două, va depăşi vineri 3,5 milioane, iar revenirea la normalitate este „din ce în ce mai aproape”.

„Astăzi, depăşim 3,5 milioane persoane vaccinate în România, cu o doză sau două. Şi tot astăzi, la ora 16,00, începe Maratonul vaccinării în Bucureşti. Avem 50 de puncte de vaccinare deschise în două locaţii: Sala Palatului şi Biblioteca Naţională. La ora 18,00, voi fi prezent la Sala Palatului să încurajez românii să se imunizeze pentru a reveni la normalitate. V-am spus, dacă aş putea, m-aş mai vaccina o dată. Rock on, România! Suntem din ce în ce mai aproape de revenirea la normalitate!”, a scris Cîţu, pe Facebook.

De asemenea, începând de sâmbătă, românii se pot vaccina fără programare, în toate centrele de vaccinare din țară, în limita dozelor disponibile. Comitetul Național pentru Vaccinare precizează că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Joi, România pragul de 100.000 de persoane vaccinate anti-COVID în decurs de 24 de ore, un record care se înregistrează la aproape 4 luni și jumătate de la debutul campaniei. 

Citește și Maratonul vaccinării din Bucureşti începe vineri. Vor fi prezenți medici cunoscuți, printre care Valeriu Gheorghiță și Mihai Craiu

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri