Video&Foto Focuri de armă la granița cu Ucraina. Țigări de contrabandă introduse în țară prin apa râului Tisa

Data publicării:
colete tigari de contrabanda politist de frontiera
Un tânăr de 20 de ani a fost reținut pentru contrabandă cu țigări și trecerea ilegală a graniței. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Au răsunat focuri de armă, în seara zile de miercuri, în Maramureș, la granița cu Ucraina. Totul pentru prinderea unui grup de 4 contrabandiști, surprinși în flagrant în timp ce cărau mai multe baxuri cu țigări. Un cetățean ucrainean a fost reținut, în timp ce ceilalți 3 au reușit să scape, după ce au sărit în apa râului Tisa. Pe mal, polițiștii de frontieră au găsit 8 colete cu țigări, în valoare totală de peste 70.000 de lei.

Acțiunea polițiștilor de frontieră a avut loc miercuri, la ora 22:40. Oamenii legii au observat, în zona localității Lunca la Tisa, patru persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

"Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean. Întrucât cei în cauză au ignorat somaţiile verbale, în vederea reținerii persoanelor implicate, s-au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale. Astfel, un bărbat (îmbrăcat în costum de neopren) a fost reţinut, iar ceilalți trei au sărit în apa râului Tisa, ajungând pe teritoriul statului vecin", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Imediat au fost anunțate și autoritățile ucrainene. Pe malul românesc al Tisei poliţiştii de frontieră au descoperit 8 colete cu țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de aproximativ 70.200 lei.

"În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării", a mai transmis Poliția de Frontieră.

Pe malul râului Tisa, polițiștii de frontieră au descoperit 8 colete pline cu țigări de contrabandă. Sursa foto: Poliția de Frontieră
Pe malul râului Tisa, polițiștii de frontieră au descoperit 8 colete pline cu țigări de contrabandă. Sursa foto: Poliția de Frontieră

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri