Focuri de armă pe râul Olt. Un bărbat a fost reținut 24 de ore de polițisti pentru braconaj piscicol

Data publicării:
captura peste raul olt
Polițiștii au confiscat 180 de kilograme de pește. Sursa foto: IPJ Dolj

Un bărbat de 44 de ani din Olt a fost reținut de polițiști, joi, pentru braconaj piscicol cu dispozitive electrice. Acesta se afla la pescuit împreună cu alți doi prieteni, când au fost prinși în flagrant. Pentru că au încercat să fugă, polițiștii au tras patru focuri de armă în plan vertical.

Incidentul a avut loc pe malul râului Olt, în zona comunei Islaz, județul Olt

"În noaptea de 26/27 aprilie 2023, trei persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce pescuiau pe râul Olt, în zona comunei Islaz, folosind dispozitive electrice", se arată în comunicatul IPJ Dolj.

Pentru că cei trei nu s-au supus somațiilor polițiștilor şi au încercat să fugă, polițiștii au tras patru focuri de avertisment, în plan vertical. Unul dintre ei, bărbatul de 44 de ani, a fost prins.

"Cu această ocazie, poliţiştii au indiponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 180 de kg de peşte, o ambarcațiune, un acumulator, un minciog cu fire electrice și un autoturism, cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor participante", au transmis reprezentanții Poliției.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul de 44 de ani a fost reținut pentru 24 de ore pentru pescuit electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice.

Pescarul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele pentru luarea unor măsuri preventive.

De la începutul perioadei de prohibiţie, poliţiştii fac periodic controale atât pe râuri, cât și pe Dunăre pentru a preveni actele de braconaj piscicol. Până acum, numai la nivelul IPJ Dolj, au fost confiscate peste 500 de kilograme de pește.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri