Gerard Depardieu și teoria conspirației. Ce crede despre Trump, Kim Jong-un, Putin și epidemia de SIDA din 1980

Data publicării:
JS98131697

Faimosul actor francez Gerard Depardieu a oferit un interviu pentru Daily Beast care abundă în declarații conspiraționiste și comparații satirice între președintele SUA, Donald Trump, și liderul de la Phenian, Kim Jong-un.

Interviul a avut loc într-o mică grădină exterioară din sala de mese a Hotelului Mark din New York. Depardieu, un monstru sacru al cinematografiei franceze, nu a făcut rabat nici de această dată de la afirmații cu iz senzaționalist. Una dintre ele: faptul că epidemia de SIDA din anii 1980 ar fi putut fi provocată de Statele Unite, ca urmare a cercetărilor în domeniul armelor biologice.

„Deci SIDA a fost dezvoltată de Pentagon?”, a venit rapid întrebarea reporterului. Gerard Depardieu a răspuns: „Ei spun atât de multe lucruri. Nu știm nimic. Poate vom afla de la președintele tău (Donald Trump – n.r.), pentru că el vorbește mult”.

Legat de Donald Trump, actorul francez spune că președintele SUA este „un fel de Kim Jong-un Doi. Sunt ca două desene animate. Desene animate periculoase. Începem cu desenul animat pe care nu îl credem – ca Hitler. Și el a început la fel, iar după frică, chiar și oamenii inteligenți au ajuns să nu mai facă nimic”.

Gerard Depardieu l-a adus în discuție și pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, pe care îl consideră unul dintre prietenii săi de taină. „Putin e un derbedeu vechi”, l-a descris cu afecțiune actorul francez pe președintele Rusiei, adăugând: „Mă văd cu Putin în mod regulat și de cele mai multe ori vorbim despre politică”.

În 2014, Depardieu a lansat un volum autobiografic, intitulat „Ça s'est fait comme ça". Volumul de 170 de pagini, scris în colaborare cu scriitorul francez Lionel Duroy, conţine relatări din tinereţea actorului şi mărturisiri ale acestuia despre viaţa sa personală, mai ales despre relaţia cu copiii săi.

Depardieu spune că a făcut sex pentru bani în tinereţe, a tâlhărit şi jefuit, a stat trei săptămâni în închisoare pentru furtul unei maşini şi a ajuns chiar să jefuiască morminte, înainte de a fi salvat de la autodistrugere de un impresar de teatru homosexual care i-a plătit cursurile de actorie.

Depardieu vorbeşte în cartea sa şi despre prietenia cu preşedintele rus Vladimir Putin. Cei doi s-au întâlnit prima dată în 2008 şi s-au înţeles foarte bine, potrivit lui Depardieu: „Amândoi am fi putut ajunge nişte huligani. Cred că (lui Putin, n.r.) i-a plăcut imediat latura mea de huligan... faptul că am fost uneori ridicat de pe trotuarul unde căzusem mort de beat. Ca şi în cazul meu, nimeni nu ar fi dat doi bani pe el (Putin, n.r.) când avea 15 ani".

"E foarte simplu. Eu vorbesc, este cineva care scrie ce spun în franceză, apoi traduce în rusă şi apoi scrisoarea ajunge pe biroul lui Putin. Îi trimit scrisori în care îi vorbesc despre toate. E ca un prieten vechi. Îl amuză şi îmi răspunde", a descris Depardieu modul în care corespondează cu preşedintele Rusiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri