Germania merge „pe gheață subțire”. Avertismentul privind redeschiderea prea bruscă a economiei

Data publicării:
angela merkel cancelarul germaniei, cu mâinile la bărbie şi coatele sprijinite de masă
Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Foto: Getty Images

Cancelarul german Angela Merkel avertizează că Germania riscă să irosească reușitele pe care le-a obținut în limitarea răspândirii coronavirusului dacă țara se deschide mult prea repede, relatează CNN.

„Acest rezultat temporar este fragil. Suntem pe gheață subțire”, a spus Merkel adresându-se parlamentului german, joi. Guvernul federal și cele ale statelor au anunțat o serie de măsuri pentru relaxarea unora dintre restricțiile de distanțare socială implementate pentru combaterea COVID-19, inclusiv redeschirea micilor magazine.

„Sprijin în totalitate deciziile luate de guvernul federal și de guvernele statelor, însă implementarea lor mă îngrijorează. Unele dintre ele par foarte curajoase, poate prea curajoase”, a spus șefa guvernului de la Berlin.

După relaxarea unora dintre restricții, mulți oameni s-au îmbulzit în zonele comerciale în această săptămână, fapt ce i-a făcut pe virusologii germani să avertizeze asupra abandonării prea timpurii a vigilenței. Merkel a reluat aceste avertismente în discursul său din legislativul german.

Germania a raportat peste 150.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, conform Universității Johns Hopkins. Numărul deceselor a crescut la 5094, a anunțat Institutul Robert Koch, joi.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri