Germania, prima țară din UE care introduce în tratamentul anti-Covid cocktailul de anticorpi care l-ar fi vindecat pe Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
laborator teste analize medicale
"Cocktail-ul" de anticorpi cu care a fost tratat Donald Trump

Germania va deveni prima țară din Uniunea Europeană care va folosi tratamentul experimental pe bază de anticorpi administrat fostului președinte american Donald Trump împotriva Covid-19, a anunțat duminică ministrul Sănătății german Jens Spahn, transmite AFP, citată de Agerpres.

Cocktailul de anticorpi „monoclonali” va fi utilizat în spitalele universitare începând de săptămâna viitoare, a spus ministrul, subliniind că Germania este „prima ţară din UE” care foloseşte acest tratament în lupta împotriva pandemiei.

„Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru suma de 400 de milioane de euro”, ceea ce reprezintă 2.000 de euro pe doză, a declarat Jens Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag.

Ministrul Sănătății nu a precizat numele producătorului care va furniza medicamentul, însă a confirmat că este vorba despre același tratament care i-a fost administrat și fostul președinte american Donald Trump la începutul lunii octombrie, când a contractat virusul și a fost internat în spital pentru scurt timp.

Potrivit ministrului german, anticorpii vor funcționa ca o vaccinare pasivă.

„Administrarea acestor anticorpi în timpul etapelor iniţiale ale infectării poate ajuta pacienţii cu risc crescut să evite o evoluţie mai gravă a bolii”, a precizat Jens Spahn.

Donald Trump a primit tratamentul dezvoltat de laboratorul american Regeneron, o combinaţie de doi anticorpi cunoscută sub numele de REGN-COV2, chiar înainte de a fi autorizat la sfârşitul lunii noiembrie de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA). Fostul preşedinte a afirmat că acest tratament l-a „vindecat”.

Compania americană Eli Lilly a dezvoltat un tratament similar, autorizat pe 9 noiembrie.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri