Guru milionar, ținut într-un congelator comercial. Adepții lui așteaptă ca bărbatul să se trezească din morți

Data actualizării: Data publicării:
image-for-article

Un tribunal din India a hotărât că adepții unui lider spiritual pot păstra trupul acestuia într-un congelator. Aceștia cred că bărbatul nu este mort, ci doar într-o stare profundă de meditație.

Ashutosh Maharaj a fost fondatorul sectei „Divya Jyoti Jagriti Sansthan”, în 1983, și se presupune că a murit în 2014 în urma unui stop cardiac, potrivit BBC.

Decizia tribunalului indian vine după o luptă în instanță de aproximativ trei ani, între adepții sectei și Dalip Kumar Jha, care pretinde că este fiul liderului spiritual și vrea să incinereze trupul lui Maharaj în conformitate cu obiceiurile hinduse.

În prezent, gurul este ținut într-un congelator comercial în ashram-ul său bine păzit din Punjab, unde adepții săi așteaptă ziua în care Ashutosh Maharaj va reveni la viață. „Știința medicală nu înțelege lucruri precum știința yoghină. Vom aștepta și vom privi. Suntem încrezători că se va întoarce”, declara în 2014 un purtător de cuvânt al sectei.

Presupusl fiu al lui Maharaj, Jha, crede însă că la mijloc se află averea liderului spiritual indian. De-a lungul vieții, gurul a atras, prin intermediul adepților, active de aproximativ 120 de milioane de dolari. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri