Sari la conținut

VIDEO. Insula femeilor din Marea Baltică unde accesul bărbaților este interzis

Simțindu-se sufocată de problemele bărbaților cu care interacționează zilnic, o antreprenoare feministă, Kristina Roth, s-a gândit să transforme această frustrare într-o oază de libertate care se adresează tuturor femeilor în situația ei. Astfel, a luat naștere proiectul SuperShe.  

supershe_island_island

Foto: supersheisland.com

SuperShe este numele unei insule pe care Kristina Roth a cumpărat-o în largul coastelor baltice ale Finlandei pentru a o folosi drept „baricadă” în calea stresului cotidian.  

„Femeile nu se bucură suficient unele de altele. Avem cluburi pentru bărbați, terenuri de golf pentru bărbați, dar puține locuri în care femeile puternice să se adune laolaltă”, a declarat Roth pentru publicația Newsweek. 

Antreprenoarea a cumpărat zona insulară din Marea Baltică în septembrie 2017 și a renovat treptat clădirile, echipându-le cu o instalație de spa și saune finlandeze.

Pe insulă este interzis accesul bărbaților.

 

Keeping active, getting some vitamin D, and all alongside your bestie; looks like the perfect afternoon activity to us 🌞🌞

A post shared by SuperShe (@supershesnaps) on

Femeile care vin aici beneficiază de un program divers de relaxare: cursuri de yoga, fitness, activități în natura etc.

„Femeile trebuie să petreacă mai mult timp împreună. Când sunt în concediu cu bărbații, femeile pot deveni restrase. Vrem ca insula SuperShe să fie o sursă de tinerețe și un spațiu în care femeile să se poată reinventa, un loc în care să se recalibreze fără a fi distrase”, spune Kristina Roth într-un mesaj postat pe site-ul proiectului.

SuperShe este menționată în top 10 Forbes al companiilor cu cea mai rapidă dezvoltare.

 

Pe aceeași temă