IGSU a dat amenzi de peste două milioane de lei bisericilor fără autorizație de securitate la incendiu

Data publicării:
Persoane aprind lumânări la slujba de înviere de la Patriarhia Română, în București, pe 7 aprilie 2018.
IGSU a dat amenzi de peste două milioane de lei bisericilor fără autorizație de securitate la incendiu. Foto: Mircea Manole/Inquam Photos

Inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au dat amenzi de peste două milioane de lei bisericilor și mănăstirilor care au și unități de cazare în urma unor controale care au vizat măsurile de siguranță la incendiu, informează Agerpres.

Ispectorii au efectuat 940 de controale la lăcaşuri de cult, construcţii din incinta mănăstirilor destinate cazării persoanelor, precum şi la obiective din zonele turistice care desfăşoară activităţi economice, începând cu data de 6 aprilie, în contextul Sărbătorilor Pascale.

"Pe timpul acţiunilor derulate la nivel naţional, au fost identificate 130 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu şi au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.000.000 lei", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Circa 5.000 de pompieri acţionează, zilnic, în perioada sărbătorilor, cu peste 3.700 de mijloace tehnice, pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.

"Răspunsul la urgenţele medicale este asigurat prin intermediul celor peste 500 de echipaje SMURD, dintre care peste 320 de echipaje încadrate de pompieri paramedici, 32 unităţi de terapie intensivă mobilă (11 specializate în tratament nou născuţi), 73 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, precum şi 120 echipaje pentru descarcerare", arată sursa citată.

În noaptea de Înviere vor fi dislocate mai multe echipaje de intervenţie la bisericile şi mănăstirile unde este aşteptat un număr mare de credincioşi.

Pentru evitarea producerii unor incidente pe timpul slujbelor din Noaptea de Înviere, IGSU recomandă atât preoţilor, dar mai ales enoriaşilor să fie prudenți cu utilizarea lumânărilor şi a candelelor aprinse în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau a părului.

Instituția mai recomandă evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule, amplasarea lumânărilor şi a candelelor aprinse, în locuinţă, în afara unor suporturi care nu pot lua foc.

De asemenea, IGSU solicită șoferilor să nu blocheze accesul autospecialelor de pompieri spre lăcașurile de cult.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri