În satul din Bacău unde o casă se vinde cu 250 de euro autorităţile spun că au fost asaltate de cereri

Data publicării:
cartier de case
Casele din Gura Văii, județul Bacău FOTO: desteptarea.ro

Primăria din Gura Văii, județul Bacău, a anunțat recent că scoate la vânzare 129 de case abandonate, construite în 2005 pentru sinistraţi, în urma unor inundații care au avut loc în zonă. Prețul anunțat este de aproximativ 250 de euro pentru o casă, iar cererile sunt numeroase.

Casele nu mai sunt într-o stare foarte bună, însă primarul localității, Silviu Tinei, spune că interesul pentru achiziţia lor este acum extrem de mare, motiv pentru care a și fost reluată procedura de licitație. Foarte mulți oameni au cerut informaţii despre case, iar asta a făcut ca preţurile să crească, unele imobile vânzându-se la preţuri şi de trei ori mai mari decât cele propuse iniţial de autorităţile locale.

„A devenit o zonă foarte vizitată şi chiar ne gândim să o exploatăm şi turistic”, a declarat primarul Silviu Tinei pentru desteptarea.ro.

Administratorul unei agenții imobiliare spune că localitatea s-ar putea dezvolta accelerat, mai ales că prin zonă ar putea trece și o autostradă.

Cea mai scumpă casă din Gura Văii se vinde cu aproape 1.500 de euro. Mulţi cumpărători aleg varianta duplex, pentru că o singură locuință are doar 40 mp.

„Avem înregistrate deja 80 de oferte. 150 de caiete de sarcini vândute, dacă cineva îşi doreşte cu ardoare o casă licitează şi oferă şi de trei ori preţul ca să fie siguri că o câştigă. Sunt care au luat 3-4 case, iar acum cea mai mare ofertă e pe 13 loturi”, a mai declarat primarul din Gura Văii pentru sursa citată.

Casele scoase la vânzare fac parte dintr-un ansamblu de 205 de imobile construite în 2005, cu 1,5 milioane de euro, fonduri de la Guvern. Au fost locuinte doar un an, după care au fost abandonate. Aproximativ 70 din case s-au vândut în anii trecuți, în urma unor licitații, iar acum autoritățile speră că și celelalte vor fi vândute.

 

 

Editor : Daniela Chihaia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri