Video Incendiu de vegetație extins la un bloc de locuințe din Bârlad. Zeci de oameni au fugit din calea flăcărilor

Data publicării:
incendiu bloc barlad sursa isu vaslui
10 magazii au fost distruse în totalitate de flăcări. Focul s-a extins și la fațada blocului. Sursa foto: captură video ISU Vaslui

Mai multe construcții improvizate, situate la doar câțiva metri de un bloc de locuințe sociale din Bârlad, au fost cuprinse de flăcări, după ce un incendiu de vegetație s-a extins. Peste 30 de oameni au fost evacuați din calea focului și a fumului dens. Pompierii s-au luptat cu incendiul mai mult de trei ore. Din fericire, au existat doar pagube, nu și victime.

Apelul la 112 a fost dat miercuri dimineața. Din cauza vântului, flăcările izbucnite pe câmp s-au extins cu repeziciune spre blocul social.

"La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la zece magazii desfășurate pe aproximativ 150 metri pătrați, existând riscul ca focul să se extindă și la casele sociale. Până la sosirea echipajelor de intervenție, 30 de persoane s-au autoevacuat din locuințe. După aproximativ trei ore incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate persoane rănite ori intoxicate", a transmis ISU Vaslui.

Potrivit pompierilor, au ars zece magazii, șase ferestre de termopan, zece biciclete, dar și o porțiune din tavanul unei locuințe și mai multe materiale plastice și textile.

"Valoarea estimată a bunurilor distruse este de aproximativ 11.000 lei. Valoarea estimată a bunurilor salvate depășește 2,5 milioane lei", se arată în comunicatul ISU Vaslui.

Totodată, flăcările au distrus circa 1.000 metri vegetație uscată și mărăciniș. Cel mai probabil, incendiul, spun pompierii, a pornit de la focul deschis în spațiu deschis.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri