Flăcările ard de 12 ore la o groapă de gunoi din Cluj-Napoca

Data actualizării: Data publicării:
INCENDIU_GROAPA_GUNOI_CAPTURA

Incendiu violent la o grapă de gunoi din Cluj-Napoca. 13 mii de tone de deşeuri depozitate acolo au luat foc. Flăcările violente au ajuns până la 15 metri înălţime, iar fumul a ajuns până la aeroport. Proprietarul rampei crede că localncii din zonă au pus focul intenţionat.

Alarma s-a dat cu puţin înainte de ora 20. Cel care a observat primele scântei şi a sunat la 112 a fost paznicul. Pompierii au avut nevoie de întăriri pentru că flăcările au ajuns la 15 metri înălţime din cauza vântului care a înteţit focul.

Bianca Șomlea, reporter Digi24: „Pompierii intervin pentru lichidarea incendiului cu mai multe autospeciale, este un incendiu greu de lichidat, format pe un munte de deșeuri care emană un fum extrem de încecăcios.”

Andrei Biriş, ISU Cluj: „Arde într-o foarte mare proporţie încă de la început. Va fi o intervenţie de lungă durată. Nu este pericol să se extindă la niciun obiectiv din apropiere.”

Fumul gros a ajuns până la aeroportul Internaţional Avram Iancu, care se află la cinci kilometri distanţă.

David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional Cluj-Napoca: „A pătruns fumul în terminale, am închis trapele. A scăzut vizibilitatea, dar nu în aşa măsură ca să afecteze. ”

La faţa locului au ajuns şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului ca să stabilească dacă fumul negru şi dens reprezintă un pericol pentru populaţie.

Grigore Crăciun, director executiv Agenția pentru Protecția Mediului Cluj: „O să aducem laboratorul să ia probele de aer, să vedem care e situaţia. Riscuri pot fi numai din cauza fumului care se degajă şi a substanţelor care sunt acolo. Depinde ce suprafaţă e afectată.”

Paznicul, dar şi proprietarul gropii de gunoi spun că focul a fost pus intenţionat.

Paznic: Eu am văzut când a luat foc. Au dat foc. Aşa au vrut ei.

Reporter: Aţi încercat să stingeţi incendiul?

Paznic: Da, cu stingătorul. Dar nu am reuşit.

***

Reporter: Aţi mai avut probleme în trecut?

Dorin Mureşan proprietarul rampei de gunoi: Niciodată.

Reporter: Pare să fie pus?

Dorin Mureşan proprietarul rampei de gunoi: Pus.

Reporter: Ar exista un motiv?

Dorin Mureşan proprietarul rampei de gunoi: Da. Invidia, faptul că nu îi las să intre pe rampă sâmbăta, duminica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri