Video Incendiu pe zeci de hectare, în Delta Dunării. O fermă stuficolă, în pericol

Data actualizării: Data publicării:
incendiu-colina (3)
Din cauza vântului, incendiul s-a extins cu repeziciune. Sursa foto: ISU Delta Tulcea

Peste 40 de hectare de vegetație stuficolă au ars, joi după-amiaza, în Delta Dunării. Din cauza vântului, focul s-au extins cu repeziciune. Misiunea pomperilor a fost contracronometru, întrucât în zona cuprinsă de flăcări se afla și o fermă de prelucrare a stufului.

Alerta s-a dat în jurul prânzului. Două echipaje de pompieri au fost trimise imediat în zona localităților Iazurile și Colina din județul Tulcea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Din cauza vântului care a suflat cu putere, focul s-a extins cu repeziciune. Peste 40 de hectare de vegetație stuficolă s-au făcut scrum, în doar câteva zeci de minute.

"Misiunea este una contracronometru deoarece în apropierea focarului se află și o fermă stuficolă. În acest moment se lucrează pentru lichidarea incendiului și pentru protejarea obiectivul economic", au anunțat, la scurt timp de la izbucnirea incendiului, reprezentanții ISU Delta Tulcea.

Pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul. În zonă, contrar legii și în ciuda avertismentelor repetate, oamenii obișnuiesc să dea foc terenurilor.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri