Incendiu violent într-un bloc din Medgidia. Cinci oameni au ajuns la spital

Data publicării:
pompier
Incendiu violent într-un bloc din Medgidia. Foto: Captură video

Incendiu violent, joi noaptea, într-un bloc din Medgidia. Cinci persoane au ajuns la spital, după ce flăcările violente au cuprins două garsoniere. Toți locatarii, mai exact 25 de adulți și 2 copii, au fost evacuați de pompieri, care au luptat mai bine de 3 ore cu flăcările.

Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui incendiu care a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, într-un bloc din Medgidia, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea".

Toţi locatarii blocului, aproximativ 40 de persoane, au ieşit din imobil, dintre care 25 de adulţi şi doi copii au fost evacuaţi de către echipajele de intervenţie.

"În jurul orei 2:00, prin apel unic de urgenţă 112, am fost sesizaţi cu privire la faptul ca în Medgidia, în blocul 3 TINER, situat pe strada Plevnei, este foarte mult fum pe casa scării. Din primele momente au fost alocate 3 autospeciale de stingere, 1 autoscară, 3 SMURD B, 1 descarcerare, 1 autospecială transport victime multiple şi 3 ambulanţe din cadrul serviciului judeţean de ambulanţă. La ora 02:45, la nivelul spitalului Medgidia s-a activat Planul Alb de intervenţie. La ora 03:00 au fost evacuaţi toţi locatarii blocului, 25 adulţi şi 2 copii. La ora 03:16 incendiul a fost localizat. (...) Intervenţia s-a încheiat la ora 05:43", a transmis printr-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al ISU "Dobrogea", Răzvan Parconie.

Conform sursei citate de Agerpres, au fost transportate la spital cinci persoane - un bărbat cu arsuri pe faţă şi la membrele superioare, două persoane intoxicate cu fum, conştiente, două femei cu atac de panică.

"Incendiul s-a manifestat la 2 garsoniere de la etajul 2 al blocului (P+3), în care erau depozitate materiale textile şi mase plastice, pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. Holul blocului, pe o suprafaţă de 10 mp şi alte 12 garsoniere au fost afectate de fum şi apă", a mai spus reprezentantul ISU.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un chiştoc nestins de ţigară.

Persoanele evacuate au fost cazate de către primărie la un hotel din Medgidia.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri