Inspecţia Muncii va controla toate exploatările miniere din țară în urma accidentului de la mina Jilț

Data publicării:
Camion rasturnat la mina Jilt.
Mașina care transporta muncitorii s-a răsturnat într-o carieră minieră din Gorj. Foto: Amator

Inspecţia Muncii a declanșat o campanie prin care vor fi verificate toate exploatările miniere din țară, în urma accidentului din mina Jilț, unde trei muncitori au murit şi 13 au fost răniţi după ce camionul care îi transporta s-a răsturnat, informează Agerpres.

Campania de control va fi coordonată de inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu și se va desfășura până pe 27 februarie în toate judeţele în care există întreprinderi care efectuează activităţi de extracţie în sectorul de activitate minieră.

Inspectorii de muncă vor controla dacă se respectă legislaţia în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, dacă sunt asigurate condițiile adecvate de muncă, ori dacă angajații au echipamentele regulamentare de protecție.

"Această acţiune este motivată şi de evenimentele care au avut loc în ultima perioadă, având drept consecinţă creşterea numărului de accidente de muncă", a declarat Dantes Nicolae Bratu.

"Am dispus ca, alături de toţi inspectorii de muncă din compartimentul SSM care, prin fişa postului, au repartizate aceste domenii economice pentru activitatea de control, să fie angrenaţi în această acţiune de control şi ceilalţi inspectori de muncă, cu prioritate cei specializaţi în domeniul electric, mecanic, precum şi cei care au absolvit cursurile de perfecţionare în domeniul materialelor pirotehnice", a adăugat acesta.

Controlul inspectorilor de muncă la mina Jilţ a arătat că muncitorii erau transportaţi cu un camion care nu era destinat transportului de persoane şi care era condus de un şofer de la o altă firmă.

În plus, pe lângă muncitori, camionul transporta şi echipamente, printre care şi butelii de gaz.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri